Specialistii spun urmatoarele:

Pentru o familie de 3-4 persoane, avem nevoie de aproximativ 4 metri patrati de panou solar. Costul aferent acestor panouri ar fi cam de 15-16000 de lei(incluzand si miontajul). Amortizarea acesti investitii se poate face in aproximativ 7-8 ani considerand un consum de apa calda mediu. Produsele de la Bramac ofera o garantie de 10 ani, asadar, nu se pune problema neamortizarii costului.

Apoi, poate va intrebati ce se intampla in caz de vant puternic sau grindina. Ei bine, daca produsele sunt bune din punct de vedere calitativ, nu se problema de asa ceva. Panourile solare plane de la Bramac contin o sticla securizata cu un continut foarte redus de fier, usor flexibil. Astfel chiar si in caz de grindina, suprafata panoului se comporta foarte bine. Pentru zonele cu vant puternic cea mai buna alegere este panoul incastrat.

De asemenea, daca va intrebati “dar daca vreau sa fac un dus seara, ce fac?”. Ei bine, raspunsul este simplu – un boiler acumulator de 300L, care asigura apa calda necesara aproximativ 7-8 dusuri. Acest boiler are o pierdere de caldura de 5 graduat la 24 de ore. Cantitatea de apa din boiler si temperatura acestei este buna pentru a face dus atat seara cat si dimineata cu energia termica produsa de panouri cu o zi inainte.

Iarna temperatura exterioara nu influenteaza atata de mult performantele si functionalitatea panourilor solare cat influenteaza radiata solara care pica pe acea suprafata. De aceea, in cazul in care suprafata panoului solar este acoperita cu gheata sau zapada, trebuie degivrata. Aceasta operatiune se realizeaza usor, din interior, fara a fi nevoie sa va urcati pe acoperis. Dureaza doar 5 minut.e

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here