Aflam de existe a doua mari grupe de panouri solare:

Panouri solare plane
Panouri solare cu tuburi

Panourile solare cu absorbtie directa reprezinta una dintre subgrupele panourilor solare cu tuburi. Aceste panouri solare sunt diferite de panourile solare clasice.

Panourile solare clasice folosesc absorbtia radiatei solare prin intermediul unor schimbatoare de caldura, cum ar fi: aripioarele de aluminiu, tuburile de cupru samd.

Panourile solare cu absorbtie capteaza radiatia solara in tuburi de sticla, iar din tubul de sticla, radiatia este transmisa sub forma de caldura direct. Cu alte cuvinte, nu exista elemente intermediare.

Acest tip de panou este de regula nepresurizat. Printr-o inovatie, nu foarte complicata, s-a reusit presurizarea acestui tip de panou. Adica, aburii sunt condensati in vasul de expansiune din inox si de pe peretii vasului se scurg direct in sistem. Acesta ar reprezenta un prim avantaj sau un prim motiv pentru care sa alegeti astfel de panouri.

Un al doilea avantaj il reprezinta faptul ca eficienta panoului creste in momentul in care se reuseste o semipresurizare (o presurizare la joasa presiune) si aburii nu mai ies din panou. Ceva ii retine in panou atata timp cat nu este supraincalzit.

Avand in vedere ca s-au eliminat toate elementele intermediare, toate schimbatoarele intermediare, primim caldura direct de la soare, nu prin schimbatoare. Fiecare schimbator de caldura reprezinta o pierdere de caldura. Asadar, si eficienta panoului solar cu absorbtie directa este net superioara fata de celelalte panouri existente pe piata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here