Au fost comparate doua tipuri de panou: panou cu absorbtie directa si panou heat pipe.

Panourile solare cu absorbtie directa au incorporate in ele doua brevete de inventie. Unul dintre ele este presurizarea panoului. Cel de-al doilea este reprezentat de izolarea tuburilor pentru panoul solar.

Din punct de vedere al eficientei panourile solare cu absorbtie directa in comparatie cu panourile solare cu heat pipe sunt cu aproximativ 30% mai puternice. Un panou solar cu absorbtie directa cu 25 de tuburi este mai puternic cu 20% fata de un panou solar cu heat pipe cu 30 de tuburi.

Panourile solare cu absorbtie directa sunt mai mici din punct de vedere al dimensiunii.

Principalul avantaj al panourilor cu absorbtie directa il reprezinta garantia. Aceste panouri nu au in interiorul lor pipe-uri (am stabilit acest lucru deja), nu au elemente care sa se corodeze, nu au elemente care sa se distruga din cauza supraincalzirii sau din cauza suprasolicitarii.

Panourile cu absorbtie directa vin cu o garantia de 25 de ani! Acest lucru se datoreaza tocmai faptului ca nu contin in interiorul lor elemente ce ar putea fi distructibile.

Randamentul sporit este un alt aspect ce ajuta aceste panouri sa fie in fata concurentei. Si faptul ca tuburile sunt izolate pe spate si se previne pierderea energiei termice ar fi al trilea aspect care ar merita toata atentia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here