Sfaturi pentru curatarea si intretinerea panourilor solare

0
198
Nu folosi sapun solid sau burete abraziv la curatare.
Poti curata panourile solare cu ajutorul unui furtun.

Este foarte important sa avem grija de panourile solare. In primul rand fiindca sunt o investitie importanta si in al doilea rand fiindca ne dorim sa functioneze la capacitate maxima, nu-i asa?

Ti-am pregatit niste sfaturi a te ajuta sa stii de ce sa te ingrijesti in momentul in care le cureti si ce ar trebui sa ai in vedere.

Sfaturi pentru intretinerea panourilor solare

  1. Nu tine panourile solare in umbra – energia produsa va deveni ineficienta atunci cand panourile sunt tinute in locuri umbroase.
  2. Aruncati cate o privire periodic la panouri si asigurati-va ca invertoarele au lumina intermitenta de culoare verde. Daca lumina nu este verde, pierzi banii prin faptul ca nu mai compensezi energia electrica.
  3. Tine evidenta periodic asupra performantei panourilor solare pentru a o putea imbunatati. E important sa notezi cata energie a fost produsa si sa tii seama de zilele in care este innorat si intuneric afara. Pentru asta iti poti cumpara un sistem de monitorizare pentru panouri solare.
  4. Sistemele de monitorizare te ajuta sa afli cat de mult te ajuta sistemul inconjurator si cat de mult dioxid de carbon este emis in atmosfera.
  5. De asemenea, sistemele de monitorizare te ajuta sa afli informatii despre intretinerea panourilor printr-un ecran interior.
  6. Daca nu ai timp sa cureti panourile solare, ai optiunea de a instala masini de curatat automate. Alta optiune este chemarea unor echipe speciale. Da, exista si asa ceva.

Acum, va vom oferi niste sfauri despre curatarea panourilor solare

  1. Exista kituri pentru curatarea panourilor. In interiorul acestor kituri vei gasi sapun biodegradabil, un stergator si o perie (mai mare sau mai mica) cu maner lung. Instructiunile de rigoare sunt furnizate pe sticla sapunului.
  2. Curata panourile solare atunci cand sunt ude sau chiar si umede. Astfel, orice rezid care ar putea fi blocat pe ele, sa poata fi sters cu usurinta.
  3. Nu folosi niciodata burete abraziv sau sapun solid la curatarea panourilor, deaorece risti sa le zgarii. Cea mai buna metoda de curatare este prin intermediul unei carpe moi sau al unui sapun biodegradabil. Este important sa nu folosesti materiale dure la curatare, pentru ca acestea ar putea provoca daune. Reparatiile panourilor solare sunt costisitoare.
  4. Daca e o portiune mare de curatat sau foarte multa mizerie (desi nu este indicat sa lasi mizeria sa se acumuleze!) poti folosi un furtun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here