Panouri solare presurizate VS. Panouri solare nepresurizate

0
216
Panouri solare si boilere de incalzire.
Boilere pentru panouri solare.

Panouri solare presurizate
Exista apa in interiorul tubului vid. Tubul va absorbi energia solara si va incalzi apa din tub in mod direct. Toata apa va deveni fierbinte dupa doar cateva ore. Aceste panouri solare au la baza principiul termodinamicii – apa rece coboara, iar apa calda se ridica. Acest tip de panouri nu prezinta risc de inghet. Sunt mult mai eficiente pe toata durata anului. Costul este mai mare, ce-i drept, dar acest lucru se intampla prin prisma faptului ca se folosesc echipamente suplimentare pentru buna lor functionare.

Panouri solare nepresurizate
Nu exista apa in interiorul tubului vid. Acest tip de panou este alcatuit din suport, tuburi vidate, rezervor nepresurizat si vas flotor. Pentru a obtine apa calda se realizeaza prin cadere gravitationala – rezervorul are o pipa de aerisire care confera contact direct cu atmosfera. Astfel, daca apa nu este folosita pe o perioada indelungata de timp, pipa de aerisire realizeaza securitatea apei. Aceste panouri solare sunt mai ieftine, dat fiind faptul ca ofera un randament mai mic.

Concluzie
Cum am aflat, diferentele majore dintre acest tipuri de panouri (pe langa detaliile tehnice) ar consta in pret si randament. Ambele tipuri de panouri fac acelasi lucru. Este foarte important in momentul in care alegeti un panou solar sa va raportati la numarul membrilor din gospodarie, frecventa cu care folositi apa calda, cat ati fi dispus sa asteptati, cati bani sunteti dispusi sa dati. Si panourile solare presurizate si cele nepresurizate fac acelasi lucru. Ca in orice situatie, prezinta avantaje si dezavantaje. De aceea, trebuie sa alegeti ce s-ar preta cel mai bine nevoilor voastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here