Putem utiliza doar energia solara?

0
246
Panouri solare pentru a reduce poluarea.
Instalarea de panouri solare va reduce semnificativ poluarea.

In urma unor studii realizate de universitatea Massachusetts Institute of Technology se pare ca necesarul de energie al umanitatii ar putea fi satisfacut de energie solara. Cu alte cuvinte, actualele tehnologii ar putea fi inlocuite de tehnologii ce utilizeaza energie solara.

Poate ca suna SF, insa este cat se poate de real. Este un lucru evident faptul ca civilizatia actuala nu poate exista fara electricitate. Aparent, avem nevoie cam de 20 de terwatt pe an (mai mult sau mai putin). Acest consum se realizeaza de la incarcarea bateriei telefoanelor mobile(uz personal) pana la productia din uzine si fabrici(uz colectiv).

Pentru obtinerea curentului electric pe care noi il utilizam se folosesc foarte multi combustibili prin arderea caroramediul inconjurator este poluat (petrol, carbuni, gaze naturale etc.)

Cum am putea sa ne folosim doar de energia solara?

Soarele produce cu aproximativ 600 de milioane de ori mai multa energie decat am avea noi nevoie. Acest fapt se intampla datorita faptului ca uzina de hidrogen din centrul sistemului solar produce cam 400 terawatt de energie la fiecare secunda.

Asadar, actiunea de a utiliza doar energia solara in viata de zi cu este perfect realizabila.

Care ar fi cea mai eficienta metoda de a transforma energia solara in energie electrica? Este simplu. Panourile solare si panourile fotovoltaice sunt raspunsul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here