Ce spun cercetarile recente despre energia solara?

0
182
Afla lucruri noi despre energia solara.
Cercetari recente despre energia solara.

Energia solara este o resursa enorma de energie care poate satisface multe dintre nevoile noastre de zi cu zi. Putem puncta numaidecat cateva dintre ele: incalzire si racire apa, gatit, transport, productia de combustibil. Si mai important, o mica parte din energia solara care “cade” pe pamant este suficienta pentru a avea grija de toate nevoile de Pamant.

Chiar si combustibilii sunt o forma stocata de energie solara. Natura a stocat aceasta energie de-a lungul a milioane de ani. Totusi, noi oamenii continuam sa uitilizam in exces acesti combustibili si ii epuizam.

Obiectivele de cercatare pentru energia solara au fost si continusa sa fie urmatoarele:
1. Cresterea eficientei conversiei energiei solare in electricitate si reducerea costului.
2. Depozitarea energiei solare si reducerea costurilor pentru acest demers.
3. Modernizarea transformarii energiei solare.

O parte esentiala a utilizarii crescute si complete a energiei solare este depozitarea in timp ce lumina soarelui este disponibila, astfel incat sa poata fi folosita in timp ce lumina soarelui nu este disponibila.

Există multe modalitati de stocare a energiei solare, inclusiv bateriile, stocarea energiei termice, hidraulice pompate, aerul comprimat etc. Principala tendinta de cercetare este de a reduce costurile de stocare a bateriilor si de stocare a energiei termice (TES).

Daca doriti sa stocati energie electrica sub forma de caldura, trebuie sa o convertesti mai intai la caldura si apoi sa o transformi inapoi in energie electrica.

Cercetarea de fata este de a spori densitatea energetica a supercapacitorului cu scopul de a o aduce aproape de densitatea energetica a bateriei.

Supercapacitorii pot oferi conversi foarte rapide, dar au o capacitate de stocare foarte scazuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here